Praktische informatie

Alles wat je moet weten over Museumnacht Maastricht. Meer informatie over 2019 volgt asap.

Openingstijden

De deelnemende locaties zijn tijdens Museumnacht Maastricht op vrijdag 13 april 2018 geopend van 20.00-01.00 uur.
Uiteraard ontbreekt de afterparty ook dit jaar niet. Van 00.00-05.00 uur (<18 jaar tot 03.00 uur) kun je in de Muziekgieterij het Museumnachtbraken voortzetten en je (un)lucky dance moves tonen tijdens een strakke line-up van DJ’s en artistiek vermaak.

Toegang & verkoop op de avond zelf

Je krijgt op vertoon van je ticket een polsbandje bij een van de deelnemende instellingen een polsbandje, waarmee je toegang krijgt tot alle deelnemende instellingen, de hop-on hop-off bussen (en de afterparty indien in bezit van combi-ticket). LET OP: Op de avond zelf kun je alleen tickets kopen bij Bonnefantenmuseum, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Boekhandel Dominicanen en Marres.

Programmafolder

Dankzij de heldere programmafolder hoeft niemand iets te missen. De folder is op de avond zelf verkrijgbaar bij alle deelnemende instellingen. In de folder vind je onder andere praktische informatie, een handig overzicht van het programma en een plattegrond met daarop de locaties en bushaltes.
Bekijk hier de timetable.

Hop-on hop-off bus

Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook speciale hop-on hop-off Museumnacht-bussen van 20:00-01:15, die je niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook al voor het nodige a(rt)musement zorgen.
Stops: Bonnefanten, Centre Céramique, Wilhelminasingel,
Boschstraat, Markt & Tongersestraat.

Gratis (museum)bezoek t/m 15 mei 2018

Ook na de Museumnacht is je polsbandje geld waard. Gooi hem dus niet weg! Tot en met 15 mei 2018 kun je deze namelijk inruilen voor één gratis entree bij een van de deelnemende venues (m.u.v. Muziekgieterij, Lumiere Cinèma & Brouwerij Bosch).

Blijf je slapen?

Museumnacht Maastricht heeft alvast een aantal hoteltips voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hier >