< overview

Programma

Dominicanen & FASHIONCLASH presenteren Club Lucky 13
by DIDI x TIA x COLLECTIVE 12

De mooiste boekhandel wordt in samenwerking met FASHIONCLASH omgetoverd tot een échte club waar deze ene avond 13 het geluksgetal is… Geniet 4 uur lang van een performance die iedere minuut anders is met 4 hoogtepunten. Kom binnen, vermijd bad luck things en ga op zoek naar geluk!

DIDI x TIA
Luister naar een eerste try-out van een voorstelling door Diederik Kreike met The Imperial Armpits. De groep probeert de lijntjes tussen 'theater' en 'performance' uit te gummen en nodigt je uit een ervaring binnen te stappen. In Club Lucky 13 wordt hiermee een crossover gemaakt tussen mode, zang, dans, theater en performance, samen met andere artiesten.

Boekhandel Dominicanen wordt omgebouwd tot club, inclusief doorbitch, bouncer, DJ’s en een dansvloer. Elk uur vindt er een hoofdact plaats vanaf het balkon, door performers Benjamin Abel Meirhaeghe en Hendrik Kegels.

> 20:13, 21:13, 22:13 & 23:13


Bewonder daarnaast de videoprojecties van Mees Walter, die gedurende de Museumnacht worden getoond. In Club Lucky 13 ook geen gebrek aan fashion! Studenten aan de Maastrichtse Toneelacademie tonen werk van modestudenten van MAFAD.

> 20:00 - 00:00


Let’s Play Roulette!
Waag een gokje aan onze roulettetafel i.s.m. Holland Casino Valkenburg! De hele nacht zijn er leuke prijzen te winnen. Are you a lucky winner? Stop ook je naam in onze zwarte kat voor extra kansen…

> 21:00-00:00

Spoken Word 2018: Lucky/Unlucky
Om woorden kracht bij te zetten is het soms beter om ze uit te spreken. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van een verhaal, een gedicht, of zelfs een lied. Tijdens Spoken Word kun je genieten van een avond vol jonge schrijvers en dichters die hun werk gebaseerd hebben op boeken uit de speciale collecties van Maastricht University. Laat jezelf inspireren door een combinatie van jong talent en eeuwenoude boeken. Het thema dit jaar: (eeuwenoude) bijgeloven…

> 00:00 - 01:00

Dominicanen klein.jpg

Meet: Boekhandel Dominicanen, Dominicaner-
kerkstraat 1

Duizenden boeken en muziek in een hemelse ambiance. Boekhandel Dominicanen is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk. De boekhandel is door the Guardian uitgeroepen tot ‘The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven’ en biedt het meest complete en gevarieerde assortiment boeken van Maastricht. Met een agenda van zo’n 150 activiteiten per jaar – waaronder exposities - is er altijd wel wat te beleven. Op het voormalige priesterkoor geniet je van een verrukkelijke cappuccino van Coffeelovers en werp je een blik op de eeuwenoude fresco’s.


COLLECTIVE 12
Dit designcollectief bestaat uit twaalf studenten in het laatste jaar van MAFAD. De focus op hun werk ligt bij mode, sieraad en textiel. Tijdens de Museumnacht Maastricht vragen zij aandacht voor de crowdfundingactie die zij samen met voordekunst.nl organiseren, om zo geld op te halen voor een show tijdens FASHIONCLASH 2018.