< Overview

Programma

The Gamble: "Sometimes you win,
sometimes you lose"

Geef voor één avond je lot uit handen en waag je in het (un)lucky Bonnefanten labyrint. Volg je als mazzelaar de lucky route of ben je de gedoemde pechvogel? Onderweg ziet Madame Chou-Chou jouw toekomst in de kunst, maak je ter bescherming je eigen talisman of dans je op riskante deuntjes. Om even op adem te komen drink je een kopje ´happiness tea´ of juist een ‘poison’ drankje en omring je jezelf met kunst met een grote K.

YOUNG OFFICE
Ambassadeurs van de avond zijn onze YOUNG OFFICE leden. Als jongerenafdeling van het Bonnefanten maken ze je wegwijs in het museum, delen ze hun persoonlijke kunstfavorieten en inspireren ze je tot het maken van je eigen creatie. Tijdens de Museumnacht zijn ze te vinden in hun eigen YO Space op de tweede verdieping, geven ze speedtours en hosten ze de workshop YO doet het ZO: Maak je eigen lucky charm.

> 20:00 - 01:00 / 2e verdieping


Pianoduo Veerline – De Keuze van het lot
Dit duo in zang en piano brengt een fusion tussen pop en klassiek. En speciaal voor Museumnacht in het Bonnefanten is deze compositie geschreven. Mét een verrassend einde! Pianoduo Veerline is ontstaan op het Utrechts Conservatorium, nu studeren de twee vriendinnen beide klassieke muziek bij Henry Kelder. Daarnaast schrijven ze hun eigen popmuziek voor zang en piano met als doel de schoonheid van beide disciplines te laten horen.

> 20:30 – 21:30, 22:00 – 23.00 & 23:30 – 00:30 / Studio Rossi, 1e verdieping

Lucky & unlucky drinks
> 20.00 -01.00 uur / Studio Rossi (1e verdieping) én café Ipanema (begane grond)

T-ART-OT
Mme Chou-Chou voorspelt jouw toekomst met onze kunstwerken!

> 20:30 – 00:30 / Schatkamer Neutelings, 1e verdieping

Mirror Photobooth
Picture or ‘didn’t happen’: kom langs bij de Mirror Photobooth en laat je van alle kanten vastleggen.

> 20:00 – 01:00 / Cupola, 2e verdieping

Speedtours
Experts, studenten en YO junior gidsen leiden je door de lucky of unlucky route. Ga mee als je durft!

> Elk kwartier, 20:15 - 00:30 / Startpunt onderaan de trap, begane grond

Labyrint van de kunstmarkt
Wil je wegwijs worden in het labyrint van de kunstmarkt? Ga dan in gesprek met de gelukkige kunstverzamelaars Jacques & Miny Defauwes.

> 20:00 – 21:00 & 21:30 – 22:30 / 3e verdieping

Restauratie Atelier

Bezoek dé plek in het museum waar juist niets aan het toeval wordt overgelaten; het restauratie atelier van Stichting Restauratie Atelier Limburg.

> 20:00 – 23:00 / 1e verdieping

Bonnefantentrap.png

Meet: Bonnefanten, Avenue Céramique 250

Het Bonnefantenmuseum is dé culturele hotspot aan de Maas en het museum voor oude en hedendaagse kunst in Limburg. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. Het Bonnefantenmuseum onderscheidt zich in het nationale museumlandschap door te kiezen voor eigen(wijze) accenten en prioriteiten in de programmering, met extra aandacht voor de ‘verborgen canon’. Laat je verrassen door de vele interessante maar onderbelichte kunstgeschiedenissen die zich in de ooghoeken van de mainstream kijkrichting voltrekken.

www.bonnenfanten.nl


Exposities:


Naast de spectaculaire Museumnacht Maastricht activiteiten kun je natuurlijk hier ook genieten van de volgende bijzondere exposities:


  • Robin de Puy, Randy
  • Beating around the bush Episode #5 Old masters never die. Starring: Edward Lipski, Johan Tahon, Helen Verhoeven Juliaan Andeweg, Bob Eikelboom, Daniel van Straalen, Making Money For My Friends
  • Collectie Jacques & Miny Defauwes
  • Stanley Donwood, Optical Glade
  • Collectie Neutelings
  • Collectie Vroeg & Laat Middeleeuwse schilderkunst & sculpturen
  • Collectie Maastrichts Zilver