< Overview

Programma

Naast toegang tot het mouthuis, brouwerij, bottelarij, proeflokalen en woonhuis is er nog veel meer leven in deze brouwerij!

Proef de Ambachtelijke bieren
Proef de bijzondere ambachtelijke bieren, geïnspireerd op receptuur uit het verleden: L’Empereur de Maestricht en Saison de Maestricht in de twee gelagkamers. Deze gaan perfect samen met de frietjes van Vosselaer en het kaasbuffet van Le Salonard. Genieten hier van in authentieke setting en sfeer!


Theater Acts
Geniet van de theateracts in de stijlkamers van het woonhuis met directeur Ernest Bosch, zijn echtgenote Catharina Mélotte en de brouwmeester en knechten in historische kostuums.

Live muziek
Luister van 20.00 tot 22.00 uur naar het optreden van de Wieker Fanfare en geniet vervolgens tot 01.00 uur op de cour van de virtuose en ontroerende muziek van de Joods-Russische violist Rauf Berman en pianist Sergio Melchakov en luister naar Nederlandstalige liedjes, die soms grappig en soms serieus zijn, gezongen door Flora Minis in de Luikse kamer van de brouwerswoning.

Klein Maastricht
Beklim de trappen van het grote mouthuis en bewonder de unieke maquette Maastricht 1867. In de kelders vinden jullie de modelspoorvereniging De Percee, die zich ook presenteert op de cour.

Meet: Brouwerij Bosch, Wycker Grachtstraat 26

Brouwerij Bosch is de laatste stadsbrouwerij van Maastricht. Als bijzonder industrieel erfgoed is het complex uniek voor Nederland, omdat zowel het exterieur als het interieur van het mouthuis, de brouwerij en directiewoning volledig intact zijn. Brouwerij Bosch laat je kennismaken met het oorspronkelijke brouwproces door middel van rondleidingen, proeverijen en openstellingen. Ook vervult Brouwerij Bosch graag een culturele en maatschappelijke rol in stadsdeel Wyck, door op bescheiden schaal bijeenkomsten en evenementen te huisvesten. Op termijn komt er zelfs een eigen microbrouwerij.

www.brouwerijbosch.nl