< Overview

Programma: Student Take Over!

De Museumnacht Maastricht in Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum is door en voor jongeren! Geïnspireerd op de schatten van Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum Maastricht presenteren studenten van verschillende faculteiten aan Zuyd Hogeschool en Maastricht University een multimediaal en gevarieerd programma met live muziek, presentaties en performances in Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum.


Vrijdag de 13de
Speciaal tijdens Museumnacht Maastricht presenteren 6 studenten van Maastricht Science Programme (Maastricht University) een aantal duistere episodes uit de geschiedenis van Maastricht. Verhalen over onthoofdingen, moorden en geesten, maar ook over mysterieuze zaken en objecten uit de erfgoed collecties. Kom meer te weten over de beruchte gifmengster van Maastricht en probeer zelf het vergif te maken. Of help het bezeten meisje om haar demon uit te drijven…


Studenten: Liline Fermin, Andreas Guerra, Tom Heijen, Rushang Pujara, Adam Garay Jalloh, Jip de Kok

> 20:00 – 01:00/1e verdieping - houten vloer

043 Erfgoed
Hoe kunnen musea hun collecties zo presenteren dat het aantrekkelijk wordt voor een ander en jonger publiek? Drie studenten van Maastricht Academy of Media Design and Technology (Zuyd Hogeschool) tonen tijdens Museumnacht hun creatieve oplossing: een black box met muziek waarbij de erfgoedstukken verwerkt worden in een VJ-set. Een combinatie van erfgoed met beeld en geluid dat naadloos aansluit bij een avondje stappen!

Studenten: Danaë Skrobiszewski, Roel Sanders, Jesper van Laar

> 20:00-01:00 / 1e verdieping

Instintivo
Instintivo is een Fusion Jazz/ RnB trio uit Maastricht, bestaande uit studenten van de jazzafdeling van het Conservatorium Maastricht. Als Robert Glasper en Herbie Hancock een kind hadden, dan zou het deze band zijn! Gewoon drie eerlijke mannen, gek op het schrijven van frisse en originele muziek die je te allen tijde doet swingen. Hun sound is uniek, hun optredens barstens vol energie; een ervaring die je niet snel vergeet. Tijdens Museumnacht presenteren ze een unieke ‘scary’ beleving helemaal in stijl met het Museumnacht thema ‘Lucky 13th’.
Tizaan Alphonso – Keyboards/ vocals | Giorgio Stienstra – Bass | Marius Loer - Drums

> 23:30 – 01:00 / Podium, 1e verdieping

Mena presenteert: Chayito
Breekbaar en gevoelig, rauw en chaotisch. Een experimentele en creatieve reis van geluid, verhalen en improvisatie. Chayito is het tweede hoofdstuk van de muzikale reis van Mena en de triadische versie van Chaytà Nico, een ensemble waarmee ze haar 'Songs of Coming of age' presenteerde tijdens de Maastricht Jazz Awards 2017 finale. In deze editie, samen met Chae Yeon Lee en Joey Schins, presenteren ze een reeks gezangen en liedjes die kleuren vermengen van Pop, Folk en Jazz. Aangevuld met "Relics", een compositie geïnspireerd door haar eerste ontmoeting met de cultureel erfgoed depots in Centre Céramique en hoe wij ons verleden proberen te bewaren. Een unieke uitvoering speciaal voor de Museumnacht in Centre Céramique!

> 21:30 – 22:15 / Podium, 1e verdieping.


Visuele schatten
Studenten van Maastricht Academy of Media Design and Technology (Zuyd Hogeschool) en kunstenares Gladys Zeevaarders verbouwen de hal in Centre Céramique om tot multimediaplein. Zij halen de schatten uit het depot naar boven en laten het publiek kennis maken met hun eigen interpretaties en de onuitputtende mogelijkheden van nieuwe presentatietechnieken. Exclusief te zien en beleven tijdens deze Museumnacht Maastricht!

Werk van: Malu Snelling Berg, Sjoerd Beijers (foto), Melissa Kemner, Gladys Zeevaarders, Cindy Bosman, Pleun Moons Vera Gotwalt, Mike Van Engelen, Giel Janssen, Audrey Frijns, Hussein Al Khayat, Finn Roemeens, Remy Houben, Dominique Westphal, Froukje de Boer, Mauri Loots en Guus Veelen.
Meer informatie over hun werk

> 20:00 – 01:00 / Centrale Hal & 1e Verdieping

Kumulus Danscompagnie
Als je dansles volgt bij Kumulus, kun je ook deelnemen aan de Kumulus Danscompagnie. Dit dansgezelschap is voor alle leerlingen die naast hun passie voor dans ook creatief en enthousiast zijn om samen projecten aan te gaan. Samen met andere leerlingen van de dansschool en onder professionele begeleiding leer je improviseren en creëer je nieuwe choreografieën en optredens die je binnen en buiten kan tonen. ODM/IDA (Opleiding Dans Maastricht i.s.m. Intensieve Dans Academie Kumulus) Een samenwerking van Codarts, LVO Maastricht en Kumulus om jong danstalent de gelegenheid te geven op hoog niveau te trainen.

> 20:15-20:45 / Centrale Hal

DJ Herrie Huisman
DJ Herrie Huisman zorgt doorlopend voor de juiste sfeer tijdens Museumnacht!

> 20:00-01:00

Coffeelovers
De hele avond serveert Coffeelovers koele alcoholische en non-alcoholische drankjes en speciale hapjes voor de dorstige en hongerige Museumnacht bezoekers.

> 20:00 - 01:00 / 1e verdieping

Meet: Centre Céramique, Avenue Céramique 50

Spraakmakende tentoonstellingen, cultureel erfgoed en boeken! Tussen Wyck en Céramique, op Plein 1992, ligt Centre Céramique. Hier valt altijd iets te beleven: een verrassende tentoonstelling, concert of lezing. Een ontspannen bezoek aan de bibliotheek met een lekkere kop koffie en een krantje. Maar ook de architectuur van Jo Coenen is een bezoek waard.

www.centreceramique.nl
Exposities:

Naast de spectaculaire Museumnacht Maastricht activiteiten kun je natuurlijk hier ook genieten van de volgende bijzondere (mini-) exposities:

  • Barmhartigheid
  • Natuurlijk!
  • Verloren Jeugd
  • De ontdekking van Amerika
  • Reflecties