< Overview

Programma


Het Kapelgebouw
Naast de bekende verhalen van de druk-en de prentkunst zal het museum tijdens de museumnacht aandacht besteden aan het kapelgebouw. Deze slotkapel is in het begin van de 19e eeuw, ontworpen door de Duitse architect Carl Weber in neo-classicitische stijl in opdracht van Louis Hubert Rutten Stichter van de Broeders van de Beyart. Op de 1e verdieping van het kapelgebouw zal de maquette gepresenteerd worden van de ‘Kamer van de Gedachtenmechanica’.
De Kamer van de Gedachtenmechanica
Het museum is een project gestart om het kunstenaarschap van Rene Glaser, de ideeën en de technieken waarmee hij zijn werk maakt, in een “Kamer van de Gedachten- mechanica” neer te leggen. De bovenzaal van de Heilige Geestkapel zal de komende jaren omgebouwd worden tot één totaalkunstwerk. De start van het gehele project is nu begonnen door het presenteren van de maquette.

Film Macchina Tipografica

Doorlopende presentatie van de de film Macchina Tipografica.

Demonstratie drukpers en workshop
Boekdrukkunst, loden letter en een demonstratie van de drukpers plus een workshop.

Regout-drukwerkplaats
In de gewelfkelder, die is ingericht als Regout-drukwerkplaats, staat een originele gravure drukpers. Hier wordt uitleg gegeven over hoe in 1860 afbeeldingen op keramische producten werden aangebracht.

> 20:00 - 01:00

Muziek
Geniet op de overdekte binnenplaats wederom van muzikale activiteiten:

  • Jazz Duo Yule & Ildo (Yule jazz gitaar en Ildo contra bass)
    > 20:30 - 23:15
  • Doorlopend uitzonderlijke klanken van computer componist Martijn Rensema in het kabelgebouw.
    > 20:00- 01:00
drukkunstmuseum.jpg

Meet: Drukkunstmuseum, Jodenstraat 22

Ontdek het Drukkunstmuseum in één van de oudste en mooiste straatjes van Maastricht. Maak kennis met het kunstenaarschap, industrieel erfgoed en de vele ‘secrets’ van de vermenigvuldiging van de verbeelding. Ontdek samen met familie en uw vrienden de mooie verhalen achter de blauw grijze deur op deze bijzondere locatie!

Wie kan de rijkdom vermoeden die achter de blauwe deur schuil gaat op nr. 22 van de Jodenstraat. Op deze prachtige locatie voert de rijke collectie van het sfeervolle Drukkunstmuseum je langs de bijzondere drukkunstgeschiedenis. Maak hier kennis met het industrieel erfgoed, het kunstenaarschap en de vele geheimen van de vermenigvuldiging van de verbeelding.


www.drukkunstmuseum.nl