< Overview

Programma

Twister_Cineville__Lumiere_Cinema_Restaurant_Cafe.jpg

Cineville Celebrity Twister
Op de ongelukkigste dag van het jaar test je je geluk (én lenigheid) met de enige echte Cineville Celebrity Twister. Twister met een twist! Geen “rechterhand op groen”, maar “rechtervoet op Amélie” en “linkerhand op Princess Leia”. Zit het een beetje mee, dan ben jij de lucky one die een grote of kleine prijs mee naar huis neemt. Let the games begin!

> 21.00 – 00.00, 4 rondes (start ronde om 21:00, 21:45, 22:30 en 23:15 uur) / Foyer

13 x kort
Heel eventjes tot rust komen doe je in de filmzaal van Lumière. Alhoewel, tot rust komen...? Aan de hand van 13 korte films in allerlei stijlen en genres wordt je meegenomen langs je diepste angsten en ergste nachtmerries. Van klassieke stomme films tot films van aanstormend talent. Kom naar binnen wanneer je maar wil.

> 20:00 - 01:00 / Zaal 1

art_talk.jpg

Art talk: From Méliès to Murnau: the origins of the horror genre in silent cinema
Fantasy- en horrorfilms iets van de laatste jaren? Ab-so-luut niet. Dr. Mark Vluggen, hoofdredacteur van lumiere.nl, neemt je in vogelvlucht mee naar de fantasy en horror in de wereld van de stomme film - van Meliès tot Murnau. In het Engels.

> 21:00 - 21:20 , 21:40 - 22:00 / Zaal 2

2012_Ctek_Saturday-Night-Fever-5_613x463.jpg

Discobar met DJ Guillaume Colson

Heb jij net zulke fantastische discomoves in je benen als John Travolta in Saturday Night Fever? Ga schaamteloos uit je dak en kom ze showen in de discobar, waar DJ Guillaume Caulson je voorziet van de meest swingende discodeuntjes uit de jaren ’70.

> 22:00 - 01:00 / Bar

videopower.jpg

Voorpremière Video Power
Geniet als aller- allereerste van twee spiksplinternieuwe Video Power-producties: 'Hello Joe' van Graham Kelly (2017) en 'Complete Dynamics' van Diogo Baldaia (2017).

> 22:20 / Zaal 2

Train to Busan
Sluit de avond af met je nieuwe favoriete guilty pleasure: de bloedstollende zombie triller TRAIN TO BUSAN. Wanneer er een zombie virus uitbreekt in Zuid-Korea, moeten de not so lucky passagiers op de trein van Seoul naar Busan vechten om te overleven. Het zou zomaar je grootste nachtmerrie kunnen zijn…

> 22:30 - 00:30 / Zaal 4 / Engels ondertiteld

Meet: Lumière Cinema, Bassin 88

De film hotspot van Maastricht! Lumière Cinema is dé plek voor de bijzondere film, met wel 8000 filmscreenings en -events per jaar. Premières, festivals, filmmarathons, Q&A’s, filmconcerten, ontmoetingen met de cast & filmcrew; bij Lumière valt altijd iets te beleven. In de monumentale elektriciteitscentrale van de oude Sphinxfabrieken kun je dagelijks vanaf 11:00 uur terecht voor een heerlijke lunch of een uitgebreid diner bij Lumière Restaurant Café. Geniet in de zomer van een biertje op een zonovergoten terras aan het water.

www.lumiere.nl

#