< Overview

Programma

Klam, vochtig, kleverig, oorverdovend en adem stokkend is het oerwoud de meest invasieve vorm waarin een landschap zich aan ons opdringt. Als je erin verkeert kun je er niet aan ontsnappen. De druk van de omgeving is daarbij zo krachtig en hypnotisch dat het bezoekers in een droomstaat brengt. Marres presenteert de tentoonstelling Dreaming Awake, een tentoonstelling over het Amazonegebied in Brazilië.

Dreaming Awake
De begane grond van Marres is volledig beplant met exotisch groen. Op deze verdieping worden bezoekers druppelsgewijs binnengelaten. Activiteiten voor de Museumnacht omvatten: een 360’ film middenin het oerwoud waar je op de grond liggend naar kijkt, een oculus riftbril waarmee je ervaart hoe het is om in de jungle te lopen en een geluidswal van een tropische regenstorm. Marres richt verder boven op zaal een theebar in, er zijn kleine gerechten uit de Afghaanse keuken van chefkok Farid Zamani op het binnenstraatje van Marres en de Kitchen is de hele avond open voor drank, droomvertellingen en tales of the jungle.

> 20:00 – 01:00 > Exhibition Dreaming Awake / Tea Bar / Food & Drinks Marres Kitchen

LR-SemShane-MuseumnachtMaastricht10.jpg

Meet: Marres, Capucijnenstraat 98

In Marres wordt met beeldende kunstenaars, muzikanten, vormgevers, koks en parfumeurs een nieuw vocabulaire voor de zintuigen ontwikkeld. Met tentoonstellingen, lezingen, onderzoek, performances en publicaties verkent Marres de beeldende kunsten in de breedste zin van het woord. Kom het intieme karakter van dit huis met zijn weergaloze stadstuin ontdekken. Geniet van een kop koffie of heerlijke maaltijd bij Marres Kitchen.

www.marres.org