< Overview

Programma

Kermis in Museum aan het Vrijthof!
Een grote kermis in Museum aan het Vrijthof tijdens de Museumnacht! Haal een originele Ted Noten ring voor een euro uit de Mr. Claw grijpmachine, sla op de boksbal of doe een potje spijker slaan. Geniet daarnaast van een cocktail en laat de sfeer compleet zijn door de DJ met zijn schlagers, top 40 en kermisgeluiden.

> 20:00 - 01:00

Standing Tours
In drie verschillende museale ruimtes worden ‘standing tours’ gehouden waarbij gidsen inhoudelijk alles over de tentoonstelling weten te vertellen.

> 21:00 - 22:00


MuseumnachtSemShayne5 kopie.jpg

Meet: Museum Aan Het Vrijthof, Vrijthof 18

Museum aan het Vrijthof is een jong Museum gesitueerd in het hart van de stad in een van de oudste gebouwen van Maastricht. Dit particuliere Museum zag na een grootschalige verbouwing in 2012 het levenslicht. Drie à vier keer per jaar wordt een wisseltentoonstelling gepresenteerd, waarin verschillende thema’s en disciplines aan bod komen. Museum aan het Vrijthof is telkens op zoek naar verrassende combinaties en onconventionele samenwerkingen. Daarmee willen zij hun ambities waarmaken en een onderscheidende rol spelen in de stad en in de regio.

www.museumaanhetvrijthof.nl

Expositie TED: Ted Noten

Bewonder tijdens de Museumnacht Maastricht de expositie Ted Noten in Museum aan het Vrijthof. Wereldwijd hebben zijn doorschijnende acrylaat tassen – vaak met materialen van luxe merken als Louis Vuitton en Prada, waarin dieren, juwelen, cocaïne en wapens zijn ingesloten – verzamelaars verleid, autoriteiten verward, collega’s geïnspireerd en studenten uitgedaagd. Schoonheid en geweld, perfectie en verval; het zijn terugkerende thema’s in het werk van kunstenaar Ted Noten.