< Overview

Programma

Laat je bij Museum Sjoen Limburg verrassen door een ligconcert, waarbij je niets anders hoeft te doen dan liggen en genieten. Het magische klank- & lichtspel Paraskevidekatriafobia wordt uitgevoerd door Rutger Muller van Intro in Situ. Luister naar verschillende vormen van klank, die versterkt worden door visuele effecten.

> 20:00, 21:00, 22:00 & 23:00

Hemels Licht
De collecties van Museum Sjoen Limburg komen tevens in een ander licht! Het afgelopen jaar heeft Sjoen Limburg namelijk met de specialisten van Artiteq gewerkt aan verbetering van het licht en de aanlichting van de collecties in het museum. Het resultaat wordt tijdens Museumnacht Maastricht voor het eerst in gebruik genomen, tegelijk met de nieuwe opstelling van de collecties!

> 20:00 - 01:00

MuseumSjoenLimburg.jpg

Meet: Museum Sjoen Limburg, Capucijnenstraat 122

Sjoen Limburg is gevestigd in de voormalige kapel van het klooster van de Zusters Ursulinen, dat is verbouwd en ingericht als woon- en zorgplek De Merici voor mensen met een mentale beperking. De kapel, een rijksmonument en museum op zichzelf, is voorzien van tientallen maquettes van gebouwen, die de historie van Limburg mede geschreven hebben, zoals markante vakwerkhuizen, boerderijen en monumenten.

Uit het klooster komen originele heiligenbeelden en geborduurde iconen. Foto’s in digitale vorm zijn beschikbaar van alle weg- en veldkruisen in Limburg.

www.vriendenvandemerici.nl