Programma
Artists Take Over

Voor en door studenten!
Geïnspireerd op de schatten van Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum Maastricht presenteren studenten van Fine Arts (Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD)), het Conservatorium van Zuid Hogeschool en kunstenaars van ARTLAB, een multimediaal en gevarieerd programma met live muziek, presentaties, installaties en performances. Het ARTLAB is een tijdelijke Artist in Residency onder de inspirerende curator Krien Clevis, gecreëerd door en voor de kunstenaars verbonden aan het onderzoeksproject 'OVERGANGSZONE', dat zich nu ruim anderhalf jaar afspeelt rondom het ENCI-gebied in transformatie. Gedurende de maanden februari en maart waren de kunstenaars te gast in het NHMM, verdiepten hun onderzoek en deelden het op verschillende zondagen met het publiek (www.overgangszone.nl).


ARTLAB

Het Natuurhistorisch Museum laat zich deze avond van haar meest kunstzinnige kant zien! Ontdek het werk van kunstenaars Karel Dicker, Miriam Sentler, Charlotte Lagro, Emile Hermans, Sanne Vaassen, Gladys Zeevaarders en Sophie Johns.
Meer informatie over hun werk


MAFAD & Zuyd Hogeschool

Studenten van Zuyd Hogeschool en Maastricht Academy of Fine Arts and Design tonen hun werk tijdens Museumnacht Maastricht.
Meer informatie over de deelnemende studenten en hun werk

> 20:00 – 01:00

Breezes of Oboe in the Museum
Hoboist Yapici (Conservatorium Maastricht) speelt een uniek programma geïnspireerd op de collectie van het Natuurhistorisch Museum. Met solowerken van onder meer Teleman Fantasies, Bach Partitas, Silvestrini, Chavez. Interactie met het publiek is een belangrijk onderdeel van zijn optreden en zijn keuzes licht hij graag aan jullie toe!

> 20:00 – 01:00


Meloduo
Meloduo is een ensemble van Olga Benito (Harp) en Dean Parker (Tenor), twee studenten van het Conservatorium Maastricht. Meloduo zal muziek uitvoeren met verbindingen naar de flora en fauna van het Natuurhistorisch Museum. Het programma omvat werken van Benjamin Britten, Marcel Tournier en James Hook. Aangevuld met een speciale première: Haiku. Twee zeer bijzondere optredens die van een bezoek aan het museum een compleet nieuwe ervaring maken!

> 21:00-21:30 / Auditorium + 22:30 - 23:00 / Eerste verdieping, biologie

Felipe Hoyos Gonzàlez: Haiku (2018)
Met de Haiku-gedichten van Yosa Buson als inspiratie lijkt dit werk voor harp en tenor uitdrukking te geven aan de gevoelens van alleen zijn in de wereld, omringd door de natuur en onze eigen gedachten. Een compositie die Gonzalez (Conservatorium Maastricht) speciaal componeerde voor deze Museumnacht.

> 21:00-21:30/ Auditorium + 22:30-23:00 / Eerste verdieping, biologie


Jacques Knops en Dylan Bastiaans Sciencelab

De heren Knops en Bastiaans zullen de hele avond de Mosaurus Carlo live vrijleggen uit het mergel! Alle bezoekers kunnen via vijf camera’s meekijken en door een intercom kunnen er direct vragen gesteld worden.


Het museum

De vaste collecties biologie, geologie en paleontologie van het Natuurhistorisch museum zijn tijdens de nacht uiteraard ook doorlopend te bezoeken.

Het duistere dierenrijk

Een spannende tentoonstelling over wat dieren in het donker uitspoken…ideaal tijdens Museumnacht!

Museumcafé

De hele avond/nacht worden er drankjes met een speciale borrel erbij geserveerd: insecten!

Museumnacht_07-04-2017_PartII_BMP_SMQ (11 of 113).jpg

Meet: Natuurhistorisch museum, Bosquetplein 7

Het Natuurhistorisch Museum ligt in een voormalig kloostercomplex in het Jekerkwartier. De collectie, zo'n 550.000 objecten, is gewijd aan geologie, paleontologie en flora en fauna van Zuid-Limburg. Topstukken zijn de schedel van een Mosasaurus (bijgenaamd Bèr), enkele reuzenschildpadden en de nieuwste Mosasaurus Lars die langzaam ontleed wordt in het sciencelab.

www.nhmmaastricht.nl