< Overview

Programma

Non-Stop-Basement: Van Eyck vs B32
En wij maar denken dat kelders vochtige, muffe plekken zijn. Waar spinnen in alle rust wonen tussen de blikken soep, lege flessen en vergeten aardappels. Waar nog ergens in de hoek een kruik jenever staat (alleen te gebruiken in echte noodgevallen). Waar we eens in de tien jaar even opruimen, voor de vorm. Je begrijpt dan ook onze stomme verbazing toen we laatst in de kelder van de Van Eyck nietsvermoedend een deur openden, afgaand op de vreemde geluiden die ons op de trap tegemoet zweefden. Tussen de flessen en verschrikte spinnen werd in een schemerig hok druk geoefend, getraind en uitgeprobeerd: Het bleek de repetitie voor de 3de Museumnacht! Door de kier van de deur konden we al enkele acts herkennen: De NL-kampioen fluiten, Oma Riekie’s Soundmixshow, een interessante lezing van een boeiende wetenschapper, Patrick-de-dj-die-niet-draaien-kan, een loopband met veel loopjes en ome Tonnie op een rijdend bankstel. De overige 19 acts konden we zo snel niet onderscheiden, des te meer reden om 13 april weer even de kelder in te duiken. Wellicht mag die kruik jenever dan ook eindelijk eens open, het werd tijd!

Performances van o.a.
Anan Striker, Annelieke Holland, Anouk Scheepens, Mr. Awkward, Broken Toaster Records, Chaim van Luit & Joep Vossebeld, De Schuldjongens, Donna Carolena Burlesque, Fran Hoebergen, Germaine Sijstermans, Juan Pablo Plazas, Khe Siang Loo, Los Dansing Queenc, Messieurs Delmotte, M:oed, Nowah Kater, OTOMAX, Rosa Vrij, Rowan van As, Simone Schuffelen, TimoArt en meer....

> Doorlopend 20:00 - 01:00 / Kelder Van Eyck


How do you spell 'together'?

De performance How do you spell ‘together’? berust op een reeks vormen - een tactiel ‘lettertype’ - die zowel gebaseerd is op lichaamsproporties als interieurelementen uit het café-restaurant van de Van Eyck. De vormen, het interieur en de aanwezigheid van het publiek dragen samen bij aan het ontvouwen van een moment-in-transitie, waarin ruimtelijke en temporele coördinaten een tastbare collectieve ervaring worden.

> 20:00 – 20:20 Performance by Nina Glockner & 20:00 - 01:00 Finissage exhibition / cafe-restaurant Van Eyck

4 Van Eyck building front.jpg

Meet: Van Eyck, Academieplein 1

Meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie.

De Van Eyck is een internationaal geroemde postacademie voor talent- ontwikkeling. Jonge veelbelovende kunstenaars, ontwerpers, curatoren, fotografen, architecten en schrijvers vanuit de hele wereld komen naar de Van Eyck om te werken aan hun eigen projecten.

De Van Eyck biedt ook een publiek programma van tentoonstellingen, presentaties en lezingen. De goed geoutilleerde labs (hout, metaal, print, fotografie/nieuwe media en bibliotheek) en het café-restaurant zijn voor iedereen toegankelijk.

www.janvaneyck.nl


B32@ Van Eyck

B32 is een onafhankelijk initiatief voor kunstenaars dat ruimte biedt aan experimentele, maar vooral boeiende kunst- en cultuuruitingen. B32 is geïnteresseerd in alles dat in het gevestigde circuit moeite heeft om een plek te vergaren. Met diverse tentoonstellingen en eendaagse evenementen is er regelmatig nieuw werk te zien van jonge kunstenaars uit de regio, in dialoog met bijdragen uit de rest van de wereld. Daarnaast biedt het kunstenaarsinitiatief artistieke talentontwikkeling, ervaring en experiment in de beroepspraktijk en coaching door professionals. Voor Museumnacht Maastricht zorgt B32 ervoor dat het een bonte avond wordt in huize Van Eyck.

www.b32.org